marți, 4 ianuarie 2011

Obiceiurile raman, oamenii incep sa plece

Cu totii stim ca tara noastra are o cultura si o traditie foarte bogata, ce ar trebui apreciata de catre toti oamenii, indiferent de varsta. Unele dintre cele mai indragite traditii romanesti sunt fara dar si poate cele de Anul Nou sau Revelion : plugusorul, capra, ursul, semanatul, etc.

Anul acesta a fost, din puctul multora de vedere, cel mai sarac an in traditii. Nu pentru ca acestea nu ar fi existat in continuare, ci pentru ca au fost foarte putini cei care le-au valorificat. Oamenii ar trebui sa iubeasca si sa valorifice aceste lucruri, deoarece acestea sunt cele care dau culoare poporului din care fac parte.
Mai jos sunt 16 poze realizate in Furnicari, judetul Bacau, acolo unde mi-am petrecut Revelionul 2010-2011. Aici, colindatori nu prea mai exista. Din cate am auzit, de mult timp, colindatorii vin in acel loc din satele si comunele vecine. Motivul ar fi acela cum ca ori oamenii pleaca de la tara catre mediul urban, ori tinerii locului nu mai respecta traditia. Mie mi se pare un lucru trist. Voi ce parere aveti?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
© Bacaul Pe Net 2010 - 2011 - All rights reserved!