miercuri, 23 martie 2011

Francofonia in Colegiul National "Vasile Alecsandri"

Trăim într-o lume în care limba engleză este percepută ca singurul mijloc de comunicare între oamenii din alte ţări. Aproape orice om cunoaşte aceasta limbă, indiferent că unii o stăpânesc mai mult iar alţii mai puţin si tot mai mulţi dintre adolescenţi tind să se exprime prin limba engleză, devenită deja una universală, indiferent ca este vorba de muzică, teatru, poezie, sau vocabularul folosit zi de zi.
Doamna profesoară Marinescu Georgeta, şefa catedrei de limba franceză a Colegiului Naţional “Vasile Alecsandri” este de părere că nu doar limba engleză ne poate oferi avanteje precum : cunoaşterea unei alte limbi decât cea nativă, cunoaşterea unei noi culturi, a unei noi ţări, comunicarea cu persoane din alte ţări, etc.
Astfel, împreuna cu doamnele profesoare Pistol Irina, Arminia Aura, Petre-Căşeriu Gabriela şi domnul profesor Grinţescu Ioan a organizat in data de 21 martie 2011 o activitate în holul central, cu ocazia Zilei Francofoniei din 20 martie, pentru a-i determina pe cei prezenţi, mai ales pe elevi, să-şi schimbe măcar pentru o zi convingerile şi să realizeze ca şi limba franceză este una la fel de frumoasă, de interesantă si de provocatoare ca orice altă limbă utilizată pe Terra.
În cadrul acestei activităţi publicul a avut parte de numeroase momente muzicale din partea elevilor: Bobeică Celestina, Tănase Răzvan, Baciu Georgiana, Irina Horvat, Ecaterina Ţuţuianu, Şova Aura, Savin Bogdan, Tuduriu Andreea, Zediu Silvia, Scorţaru Diana, etc. Pentru a sugera prietenia încă valabilă dintre Franţa şi România a fost prezentat un moment artistic de muzică populara. Momentele de poezie au fost asigurate de către elevii Larisa Gabor cu poezia “Les Contemplations’’ de Victor Hugo, Ioana Câdă cu poezia ‘‘Jeanne fait son entrée’’ de Victor Hugo si Claudiu Macovei cu poezia “Bernard De l'Océan”. Au fost prezentate şi câteva power point-uri de către elevii Vlad Vrânceanu cu o prezentare numită « France…francophonie », Brăiescu Mariu si Hârbu Garofiţa cu o prezentare numită “Pourquoi j'aime la France” dar şi un monolog din “Beaumarché – Bărbierul din Sevilia – La Calomnie”.
Deasemenea, s-a vorbit şi despre un concurs de afişe pe tema Francofoniei, rezultatele urmând a fi deliberate în zilele ce urmează.
Intrebată fiind la final dacă activitatea şi-a atins scopul, adică acela de a prezenta publicului posibilitatea de a face lucruri frumoase cu o limbă la fel de frumoase, limba franceză, doamna profesoara Marinescu Georgeta ne-a răspuns: “ Eu sunt convinsă ca nu fiecare a înţeles rolul acestei manifestări sau ca nu tuturor le este plăcută limba franceză. Trebuie însă să încercăm să ne detaşăm de aceste convingeri cum ca doar unele limbi ne oferă avanteje. Toate limbile ne pot ajuta să creăm lucruri frumoase, iar noi astăzi am pledat pentru limba franceză.”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
© Bacaul Pe Net 2010 - 2011 - All rights reserved!