marți, 20 iulie 2010

Program Biblioteca Judeteana "Costache Sturdza" Bacau -- 19 - 23 iulie 2010

19 - 23 Iulie 2010
Luni - Vineri
Orele 8:00 - 17:00
Sala Multimedia
Biblioteca Judeteana "Costache Sturdza" Bacau
Centrul Judetean de Formare
In Cadrul Programului National "Biblionet - Lumea in biblioteca mea " vor participa la runda a doua a cursurilor de instruire gratuita , a treia grupa de 10 bibliotecari din : Măgireşti, Balcani, Tg. Ocna, Pânceşti, Săuceşti, Horgeşti şi de la Biblioteca Judeţeană. Se urmareste instruirea lor in domeniul IT si administrarea calculatoarelor cu Internet pentru Public.
Trainerii vor fi : Crina Ifrim (sef birou Relatii cu Publicul) si Mariana Bresug (bibliotecara).
Coordonatori activitate: Gabriela Muraru (director), Ioan Enache (coordonator proiect), Crina Ifrim (sef birou Relatii cu Publicul) si Mariana Bresug ( bibliotecara)


SECTIA DE ARTA
19 Iulie 2010

Un mare novator din istoria picturii - Michelangelo Merisi da Caravaggio, numit după oraşul său natal Caravaggio, lângă Milano, a fost un pictor italian considerat prercursor al stilului baroc, indiscutabil unul dintre cei mai mari novatori din istoria picturii. Caravaggio respinge ierarhia genurilor şi canonul frumuseţii în pictură, conceput de umaniştii care au idealizat corpul omenesc. Pentru sublinierea realismului brutal al tablourilor sale, artistul foloseşte un dramatic contrast de clarobscur. Scenele biblice le înfăţişează ca imagini de viaţă cotidiană, dând astfel tablourilor religioase o dimensiune umană deosebită.
Expoziţie de documente şi materiale audio-vizuale cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la moarte, realizată de Simona Marcu.



20 Iulie 2010

Şah mat: Ziua mondială a şahului - a fost instituită în 1966, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale a Jocului de Şah (FIDE). Este sărbătorită în fiecare an la 20 iulie. La primul congres FIDE (1914, la Paris), printre delegaţii care au aprobat constituirea acestui for internaţional s-a aflat şi tânărul român Ion Gudju, pe atunci proaspăt locotenent, doctorand în chimie la Sorbona şi maestru de şah entuziast. Cu ocazia aniversării semicentenarului FIDE, în anul 1954, Ion Gudju a fost declarat "decan fondator" al FIDE, România numărându-se astfel printre ţările fondatoare ale Federaţiei Internaţionale a Jocului pe Şah. În ţara noastră, Federaţia Română de Şah (FRS) a luat fiinţă în 1915, primul preşedinte fiind Mihail Sadoveanu.
Expoziţie de documente realizată de Iulia Leteanu.



SALA DE LECTURA

21 Iulie 2010

Vasile Alecsandri (1821-1890) - poet, dramaturg, folclorist, om politic, ministru, diplomat, academician român, membru fondator la Academiei Române, creator al teatrului românesc şi a literaturii dramatice în România, personalitate marcantă a Moldovei şi apoi a României de-a lungul întregului secol al XIX-lea.

Expoziţie de documente cu ocazia împlinirii a 189 de ani de la naştere, realizată de Laura Creţu
.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
© Bacaul Pe Net 2010 - 2011 - All rights reserved!