marți, 27 iulie 2010

Inundatiile au aparut din nou in Moldova! Ce fac jurnalistii?


Iar au venit inundatiile in Moldova! Efectele(in afara de suferinta si pagubele materiale): programele TV, blogurile, site-urile...toate pline de aceste stiri. Poti spune ca jurnalistii se bucura atunci cand vin inundatii?Ei bine, exista doua puncte de vedere, poate chiar trei.
O prima perspectiva ar fi a jurnalistului. Unii se gandesc ca din asta mai pot scoate un subiect iar altora chiar le pasa (de obicei bloggerii sunt mai implicati). Se duc, filmeaza suferinta oamenilor si pagubele produse de catre ape, iar apoi pleaca.
O a doua perspectiva ar fi a omului de rand, care nu a fost afectat de inundatii. Multi dintre ei sunt curiosi si devin clienti fideli pentru aceste stiri. Cateodata ma intreb daca romanilor nu le place decat sa auda de crime, catastrofe naturale,vesti rele in general. Cred ca raspunsul este da, avund in vedere ca, daca asta li se ofera, inseamna ca asta se cere.
A treia perspectiva a omului afectat de inundatii. Sunti multi printre noi, si cred ca trebuie sa ne aruncam ochiul asupra a ce li se intampla. Multi dintre ei nu au niciun ajutor si nu stiu cum o vor de la capat. Insa aici is au rolul jurnalistii. Pe langa ajutoarele primite de la stat (multe sau sau putine, nu stiu) sunt cele obtinute de catre jurnalisti, in mare parte cei din televiziuni.
In concluzie, nu putem spune ca inuntadiile reprezinta mana cereasca pentru jurnalisti, metaforic vorbind. Eu cred ca toti suntem oameni si ca tuturor ne pasa, chiar daca unii suntem nevoiti sa abordam altfel subiectul. Sa speram totusi ca nu se vor mai intampla astfel de lucruri. Curcubeul de astazi ne poate aduce noroc!

Iata cativa oameni din Bacau care au abordat subiectul intr-un mod profesionist:
George - InimaBacaului
Cristi - Kristofer93
Lista poate continua.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
© Bacaul Pe Net 2010 - 2011 - All rights reserved!