miercuri, 23 februarie 2011

Traditie versus modernitate sau Dragobete versus Valentin

Luni, 20 februarie 2011, a avut loc in Amfiteatrul Colegiului National "Vasile Alecsandri" a treia etapa a proiectului educational numit "Promovarea specificului national prin specific regional", initiat de prof. Calin Boamba de la C.N.V.A. si conf.univ.dr. Ioan Danila de la Universitatea "Vasile Alecsandri", cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau.
Aceasta etapa a constat intr-o dezbatere intre doua echipe a cate 3 vorbitori, pe tema "Traditie versus modernitate".
Aducand argumente foarte bune, acestia au reusit foarte bine sa isi sustina punctul de vedere. Au avut parte de niste intrebari foarte bune din partea publicului iar acest lucru i-a provocat si i-a motivat sa gaseasca idei si mai bune in sustinerea discursului. S-a adus vorba mai ales de problema Sfantului Valentin (sarbatoare imprumutata de la americani) si a Dragobetelui (sarbatoare traditional romaneasca) si a faptului ca prima enumerata are de cele mai multe ori pozitia de invingator.
Cu toate acestea, pot spune ca a fost o dezbatere reusita pe un subiect care, pot spune, nu credeam ca va avea atat succes in randul tinerilor. Echipa castigatoare a fost aleasa prin vot de catre public si a fost cea pro modernitate. Toti participantii au primit diplome.
Activitatea s-a incheiat cu premierea participantilor la Concursul foto "Instantanee de Anul Nou". Voi reveni maine cu lista integrala a premiantilor. Fotografiile se afla expuse in colegiu, langa biblioteca.


1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
© Bacaul Pe Net 2010 - 2011 - All rights reserved!