luni, 1 noiembrie 2010

Regina Maria a Romaniei, sarbatorita in Colegiul National "Vasile Alecsandri"


Vineri, 29 octombrie 2010, s-au sarbatorit 135 de ani de la nasterea Reginei Maria a Romaniei, supranumita si "mama ranitilor".
Deoarece tinerii din ziua de astazi nu mai stiu sa aprecieze adevaratele valori ale natiunii din care fac parte, dar si ale altor popoare, doamna prof. Ramona-Elena Mocanu si doamna prof. psihopedagog Lidia Blidariu au organizat in Colegiul National "Vasile Alecsandri" un proiect intitulat " Regina inimilor Maria a Romaniei"
Astfel, impreuna cu prof. dr. Laurentiu Stroe, prof. Calina Stroe si prof. Ramona Palade-Jitaru dar si cativa elevi, au prezentat tinerilor date biografica ale reginei, scurte citate, fotografii, filme in Power Point despre cine a fost Regina Maria a Romaniei. Profesorii colaboratori au avut o un rol important in aceasta activitate educativa interdisciplinara. Unii au coordonat elevii implicati, iar prof. dr. Laurentiu Stroe a tinut un discurs despre Regina sarbatorita, informand publicul despre aspecte ale vietii acesteia, de la nastere pana la moarte.
Demersul lor interdisciplinar (ariile curriculare Limba si comunicare si Stiinte sociale), urmareste sa puna in evidenta meritele personalitatii providentiale care a fost Regina Maria pentru statul si poporul roman.


1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
© Bacaul Pe Net 2010 - 2011 - All rights reserved!